Hockey World League live te volgen op Ziggo Sport

Sportzender Ziggo Sport besteedt tot en met 26 november veel aandacht aan de Hockey World League in Nieuw-Zeeland. De wedstrijden van de Oranje Dames worden live uitgezonden door de sportzender. Vanaf 1 december zal het toernooi bij de heren te zien zijn op Ziggo Sport.

Hockey World League

De Hockey World League is een mondiaal kwalificatietoernooi in aanloop naar de Olympische Zomerspelen en het wereldkampioenschap voor mannen en vrouwen. Het toernooi wordt georganiseerd door de overkoepelende wereldhockeybond Fédération Internationale de Hockey (FIH).

Het toernooi bij de mannen vindt dit jaar plaats in Bhubaneswar, India en de vrouwen spelen in Auckland, Nieuw-Zeeland. De mannen beginnen op 1 december met het toernooi maar de vrouwen beginnen vrijdag 17 november met hun wedstrijden.

Oranje Dames

De Oranje Dames beginnen vrijdagmorgen aan de Hockey World League met een wedstrijd tegen thuisland Nieuw-Zeeland. De wedstrijd start om 8.00 uur in de ochtend. Vanaf 7.55 uur start de uitzending. Op zaterdag moeten de dames het opnemen tegen de Verenigde Staten. Maandag 20 november staat er vanaf 6.00 uur (Nederlandse tijd) de wedstrijd tegen Zuid-Korea op het programma. De finale staan gepland op zondag 26 november.

Ziggo Sport

De sportzender Ziggo Sport besteedt de komende periode uitgebreid aandacht aan dit evenement. Alle wedstrijden van de Oranje Dames en Oranje Heren worden live uitgezonden door de televisiezender. Vanaf de kwartfinales worden vrijwel alle wedstrijden live uitgezonden.

Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle abonnees van kabelaar Ziggo met digitale televisie op kanaal 14. Liefhebbers van hockey die geen abonnement hebben bij Ziggo kunnen terecht bij de betaalzender Ziggo Sport Totaal.

NOS

De NOS toont in de sportjournaals en online op de website van de NOS samenvattingen van de belangrijkste duels uit de Hockey World League.

Het gehele wedstrijdschema vind je hier.