Hofstad Radio voor twee dagen terug in de Haagse ether

Sinds dinsdagochtend is de Haagse vrije radiozender Hofstad Radio weer terug in de ether. De uitzendingen duren tot en met woensdag.

36 jaar geleden

De stichting Haags Radioarchief roept de zender eenmalig tot leven, om de komst van het Popmuseum te ondersteunen en het rijke radioverleden te eren, aldus de zender in een persbericht. De datum is niet willekeurig gekozen: Hofstad Radio zond voor het eerst uit op 30 november 1980, precies 36 jaar geleden.

Programmering

Vandaag, dinsdag 29 november, zal een deel van de programmering worden gepresenteerd vanuit het popmuseum Rockart in Hoek van Holland. Van 14.00 – 17.00 uur worden de programma’s uitgezonden vanuit Hoek van Holland. Presentatie van dit programma is in handen van Herman van Velsen en André Koolen. In dit programma veel aandacht voor de Nederlandse popgeschiedenis, en die van de regio Den Haag in het bijzonder.

Oud-medewerkers

Op woensdag 30 november zullen oud-medewerkers van Hofstad Radio te horen zijn via de evenementenzender. Zo hoor je Peter Winters, Peter de Groot, Harmen Huizinga, Marcel Blok en Rob Hofland. Tussen 17.00 – 21.00 uur zal er veel radiomateriaal te horen zijn uit de jaren 80 in het programma ‘Het Haags Radioarchief’. Tussen 21.00 – 00.00 uur zullen er non-stop classics te horen zijn waarna de zender weer uit de lucht zal gaan.

Evenementenzender

Hofstad Radio zal in de Haagse ether te horen zijn op 106,7 MHz via een evenementenfrequentie. Wereldwijd zijn de uitzendingen te horen via internet. Meer informatie via de website van Hofstad Radio. De gehele geschiedenis van Hofstad Radio vind je hier.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.