Hollands Kroon kiest voor RTV Noordkop als lokalo

lokaleomroepHet college van B&W van de gemeente Hollandse Kroon stelt de raad voor om het Commissariaat voor de Media te adviseren Stichting RTV Noordkop aan te wijzen als lokale publieke media-instelling.

Het voorstel staat geagendeerd voor de raadsvergadering van 25 oktober 2012. Dit bericht de gemeente Hollands Kroon op haar website.

Stichting RTV Hollands Kroon en Stichting RTV Noordkop hebben voor de aanwijzing afzonderlijk een aanvraag ingediend. Zowel Stichting RTV Hollands Kroon als Stichting RTV Noordkop voldoen aan de wettelijke eisen. Het college heeft geprobeerd de beide instellingen tot samenwerking te bewegen. Een samenwerking tussen beide aanvragende partijen is niet mogelijk gebleken.

Stichting RTV Noordkop geniet de voorkeur omdat de organisatie beter is gestructureerd doordat het bestuur gescheiden is van de programmamakers. Ook is Stichting RTV Noordkop bereid om zonder voorwaarden samen te werken met het oog op de toekomst.

Nadat de gemeenteraad het advies bij het Commissariaat voor de Media heeft ingediend, wijst het Commissariaat één lokale publieke media-instelling aan voor de gemeente Hollands Kroon. De gemeente Hollands Kroon is op 1 januari 2012 ontstaan uit de voormalige gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. In alle vier gemeenten was een eigen lokale omroep actief.