Hollands Palet gaat via de ‘korte golf’ Europa in

Vakantiegangers in geheel Europa kunnen vanaf zondag 12 juli via de korte golf luisteren naar het radioprogramma Hollands Palet. Hollands Palet wordt al 15 jaar uitgezonden en is sinds enige tijd te horen via de Hindoestaanse radiozender Vahon Hindustani Radio dat uitzendt op de middengolf en Internet.  Bij wijze van experiment is Hollands Palet de komende weken op zondagavond tussen 20.00 en 21.00 uur in geheel Europa te beluisteren op de korte golf: 6005 kHz (49 meter / Europa band).

Begonnen op Haagstad Radio

Het radioprogramma Hollands Palet is een particulier initiatief van DJ’s Wim Zonneveld en Ger Kruger en begon ongeveer 15 jaar geleden op de regionale commerciële zender Haagstad Radio. Haagstad Radio was een Hindoestaanse zender en in het kader van de multiculturele samenwerking werd Hollands Palet uitgezonden met daarin uitsluitend muziek van Nederlandse en Vlaamse bodem.

Daarnaast is het programma Hollands Palet ook nog een aantal jaren te horen geweest op de lokale zender van Rijswijk (Omroep Rijswijk).Jaren later, toen Haagstad radio gestopt was met haar uitzendingen is Hollands Palet verder kunnen gaan op een ander Hindoestaanse radiozender, Vahon Hindustani Radio. Dit station zendt vanuit Den Haag op de middengolf, 1566 KHz.

Experiment op de korte golf

Bij wijze van experiment zal Hollands Palet vanaf 12 juli ook wekelijks op de korte golf te horen zijn. Hierdoor kunnen luisteraars in geheel Europe afstemmen op dit radioprogramma. De uitzendfrequentie is 6005 kHz (49 meter band). De crew van Hollands Palet is zeer benieuwd naar ontvangstrapporten en reacties van de luisteraar! Hiervoor kan het e-mail adres van Hollands Palet gebruikt worden (hollandspalet@muurkrant.nl).

Voor dit experiment op de korte golf maken de medewerkers van Hollands Palet gebruik van de faciliteiten van het Duitse bedrijf Funkhaus Euskirchen. Hollands Palet is daarnaast ook nog te horen via de middengolffrequentie 1566 kHz in een groot deel van West-Nederland.