Homeland grote winnaar Emmy Awards

afstandsbedieningDe dramaserie “Homeland” heeft de belangrijkste prijzen weggekaapt op de 64e Emmy Awards in Los Angeles. De Emmy’s zijn de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.  Favoriet “Mad men”, de grote winnaar van de voorbije jaren, ging met lege handen naar huis.

 

“Homeland” gaat over een Amerikaanse soldaat, een rol van Damian Lewis, die na 8 jaar gevangenschap door moslimfundamentalisten, terugkeert naar de VS. Claire Danes speelt een CIA-agente die ervan overtuigd is dat de militair nu opereert als een spion voor de terreurorganisatie. Homeland wordt in Nederland uitgezonden door BNN. De serie is bekroond als beste dramaserie, de belangrijkste prijs op de Emmy’s. De voorbije vier jaar ging de award naar “Mad men”, een serie over een reclamebureau in de jaren 60. Ook dit jaar was de reeks favoriet, maar het kon die rol niet waarmaken. De hoofdrolspelers in “Homeland”, Lewis en Danes, wonnen ook de prijzen voor beste acteur en beste actrice in een dramaserie.

Breaking Bad
Ook “Breaking bad”, de bekroonde serie over een chemieleraar die besluit om de drug methamfetamine te gaan fabriceren die in Nederland wordt uitgezonden door de VPRO, bleef onder de verwachtingen. De reeks had 6 nominaties, waaronder die voor beste dramaserie, maar haalde maar één prijs binnen. Aaron Paul (Jesse Pinkman in de serie) won beste acteur in een bijrol in een dramaserie. In de categorie beste komische serie ging de Emmy naar “Modern family” (RTL5), voor onder meer “Curb your enthusiasm” en “The big bang theory”. Jon Cryer (“Two and a half men”) werd beste acteur in een komische serie, Julia Louis-Dreyfus, bekend van “Seinfeld”, won de award voor beste actrice in een komische serie, met name de sitcom “Veep”.

Kevin Costner
Er was ook een Emmy voor de 57-jarige Kevin Costner. De acteur won in de categoriebeste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film, voor zijn rol in de westernserie “Hatfields & McCoys”. De 90-jarige Betty White kon haar nominatie niet verzilveren. Ze was genomineerd als beste presentatrice van een reality-serie voor “Off their rockers”, de Amerikaanse versie van “Benidorm bastards”. Boardwalk Empire (BNN) werd bekroond met 4 Emmy’s. In de categorieën regie, camera, visuele effecten en art-direction.

Jon Stewarts Daily Show is voor de tiende achtereenvolgende keer onderscheiden met een Emmy Award. Het satirische nieuwsprogramma werd zondag wederom uitgeroepen tot beste variety-, muziek- of comedyserie.

Geen Emmy voor The Voice
The Voice wist zijn Emmy-nominatie niet te verzilveren. De Amerikaanse versie van de talentenshow uit de koker van John de Mols Talpa, was genomineerd in de categorie beste reality- en competitieprogramma. The Amazing Race, over een race rond de wereld, ging aan de haal met de winst.

De gehele lijst met winnaars vind je hier