Homeland winnaar Golden Globes

HomelandDe tv-serie ‘Homeland’ is ook dit jaar flink in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Golden Globe awards. De serie die in Nederland wordt uitgezonden door BNN viel drie keer in de prijzen.

 

‘Homeland’ won in de categorie beste dramaserie en de hoofdrolspelers Damian Lewis en Claire Danes wonnen in de categorieën beste acteur en actrice in een tv-serie. De film ‘Argo’ is bij de uitreiking van de Golden Globes uitgeroepen tot beste film. De film werd geregisseerd door Ben Affleck, die een beeldje kreeg voor beste regie. Daarmee versloeg ‘Argo’ de film ‘Lincoln’ van Steven Spielberg, die vooraf met zeven nominaties als grote kanshebber werd gezien. ‘Argo’ gaat over een geheime reddingsoperatie van zes Amerikanen, ten tijde van de Iraanse gijzelingsactie in 1979.

Verder waren er drie Golden Globes voor ‘Les Misérables’. Hoofdrolspeler Hugh Jackman werd uitgeroepen tot beste acteur, Anne Hathaway won het beeldje voor beste vrouwelijke bijrol en ‘Les Misérables’ won in de categorie beste film comedy/musical. Het was de 70ste keer dat de Amerikaanse tv- en filmprijzen werden uitgereikt. Ze worden gezien als graadmeter voor de Oscars, die volgende maand worden uitgereikt.

Alle winnaars vind je hier: http://www.goldenglobes.org/ en via De redactie.be