(C) Mediamagazine

Hoofdredacteur Renzo Veenstra vertrekt bij Omroep West

Renzo Veenstra vertrekt bij Omroep West en treedt per 1 september aanstaande terug als hoofdredacteur.Dit bericht de regionale omroep voor Zuid-Holland noord in een persbericht.

Andere functie

Na 6 jaar heeft hij ervoor gekozen zich te gaan oriënteren op andere functies binnen de media- en onlinewereld. Omroep West betreurt het vertrek, maar respecteert Veenstra’s keuze hierin.

“Onvoorstelbare prestatie”

“Ik heb na een lange carrière bij de landelijke omroep, met veel plezier bij een van de mooiste regionale omroepen kunnen werken in een fantastisch team. We hebben turbulente jaren gehad met naderende fusies, bezuinigingen en een nieuwe mediawet. Maar nooit heeft het publiek van West daarvan iets gemerkt. Sterker nog: we zijn doorgegroeid tot een leidende nieuwsorganisatie in de regio. Een onvoorstelbare prestatie van het team van West-collega’s” , aldus Veenstra.

“Betreuren”

Omroep West directeur Gerard Milo zegt het vertrek van Renzo Veenstra te betreuren, maar respecteert zijn overwegingen. “Renzo heeft de omroep de afgelopen jaren veel gebracht en een grote bijdrage geleverd aan onder andere de online ontwikkeling. Er zullen de komende tijd zeker regelmatig momenten komen waarop wij hem echt zullen gaan missen”, stelt Milo.

Grote veranderingen

Veenstra kijkt terug op een periode waarin de omroep grote veranderingen heeft weten door te voeren, onder meer op het vlak van publieksparticipatie

Henk Ruijl ai

Veenstra gebruikt de komende maanden om zijn werk af te ronden. De journalistieke eindverantwoordelijkheid wordt tijdelijk waargenomen door adjunct hoofdredacteur Henk Ruijl. Wie hem opvolgt is nog niet bekend.