Hoorspel ‘De belofte van Pisa’ te horen op NPO Radio 1

Vanaf komende nacht presenteert de NTR op NPO Radio 1 het vijfdelige hoorspel De belofte van Pisa, naar de gelijknamige bestseller van Mano Bouzamour.

Verhaal

Samir, die zich liever Sam noemt, groeit op in een traditioneel Marokkaans gezin in Amsterdam. Zijn ouders zijn analfabeet, zijn zussen werken achter de kassa en zijn vrienden hangen doelloos rond op straat. Zijn tien jaar oudere criminele broer is zijn grote inspirator. Hij zorgt ervoor dat Sam naar het Hervormd Lyceum gaat en laat hem beloven dat hij zijn vwo-diploma haalt. Ook geeft hij Sam een piano, wegens Sams voorliefde voor klassieke pianomuziek.

Thuis worstelt Sam met het onbegrip van zijn ouders en op het Lyceum is het lastig om zich staande te houden. Buurthuizen en restaurants, moskeeën en jetsetfeestjes laten zich moeilijk combineren. De belofte van Pisa: Een coming of age-verhaal vol drama, humor en seks. De belofte van Pisa (2013), de debuutroman van Mano Bouzamour, stond enige tijd in de Bestseller Top 60. Het boek verschijnt dit jaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en Colombia!

Hoofdrollen

De hoofdrollen van dit hoorspel worden ingevuld door Mamoun Elyounoussi, Achmed Akkabi, Tygo Gernandt, Gaite Jansen, Guido Pollemans, Luka Kuperus, Georgina Verbaan en Mano Bouzamour zelf. De regie van het hoorspel is in handen van Vibeke von Saher, Anne Lichthart en Marlies Cordia (HoorSpelFabriek). De Belofte van Pisa is een hoorspel van de NTR en de HoorSpelFabriek, mogelijk gemaakt door het Mediafonds en de NPO.

NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.