8e editie House Top 1000 van start op Fresh FM

Sinds vanochtend 10.00 uur is Fresh FM gestart met de jaarlijkse lijst de House Top 1000. De lijst met de beste housemuziek is nog tot maandagavond.

8e editie

Het is de achtste editie van de lijst met de 1000 populairste houseplaten ooit gemaakt. De ontknoping van deze lijst wordt dit jaar vanuit de studio van Armin van Buuren uitgezonden.

Samenstelling

De lijst wordt door de luisteraars en internetbezoekers van Fresh FM samengesteld, vorig jaar ontving het radiostation meer dan 250.000 stemmen. In de loop der jaren is de uitzending steeds populairder geworden en waren landelijk bekende gastpresentatoren te bewonderen als Giel Beelen, Robin Albers, Dennis Ruyer en Wessel van Diepen.

Armin van Buuren

De laatste 100 tracks van de lijst, op maandag 5 juni van 12:00 tot 21:00 uur, komen vanuit de nieuwe studio van Armin van Buuren. Armin zal zelf ook 3 uur presentatie voor zijn rekening nemen. Beide partijen zijn blij met de samenwerking. “Ik ben al vanaf het eerste uur enthousiast over de House top 1000 en heb er al vele malen uurtjes mogen meepresenteren,” aldus Armin van Buuren, “maar om de ontknoping vanuit mijn nieuwe studio te kunnen doen is natuurlijk helemaal speciaal.”

Nummer 1?

De grote vraag is natuurlijk ieder jaar: welke plaat staat op nummer 1? Coen Bom, initiator van de House Top 1000: “Dat is traditiegetrouw het best bewaarde geheim van het jaar. Niemand bij Fresh FM weet het, behalve ik en de audiovormgever, die het overzicht van de top 10 moet monteren. Dat monteren doen we op de meest ongure tijdstippen, om pottenkijkers te voorkomen. Dus nog even geduld. Maandagavond om 21:00 uur. Dan weten jullie het ook, haha.”

Luisteren

Fresh FM is in de Randstad te ontvangen via 95.6 (Haaglanden), 95.7 (Amsterdam) en 95.9 (Leiden/Hilversum). De radiozender is in de gehele Randstad ook te beluisteren via DAB+ en wereldwijd via Internet.