Huldiging Nederlandse olympische ploeg in Amsterdam live bij NOS

Vandaag, maandag 26 februari, doet de NOS vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam live verslag van de huldiging van de Nederlandse olympische ploeg. De uitzending is vanaf 18.00 uur te volgen op NPO 1.

Succesvol

De Nederlandse equipe heeft de Olympische Winterspelen van 2018 afgesloten met twintig medailles. Dat zijn er vier minder dan vier jaar geleden, toen een record werd gevestigd in het Russische Sochi.

De Nederlandse sporters hebben acht gouden, zes zilveren en zes bronzen plakken binnengehaald. Vier medailles werden opgehaald bij het shorttrack, de overige zestien podiumplekken werden behaald bij het langebaanschaatsen, traditioneel de sterkste wintersport van Nederland.

Olympisch Stadion

Na hun terugkeer uit Pyeongchang worden de Nederlandse sporters van Schiphol direct naar het stadion gebracht waar al in 1928 het olympisch vuur brandde. De presentatie is in handen van Gert van ’t Hof.

Team NL

Met uitzondering van de sprinters, die doorreizen naar het WK in China, komen alle leden van Team NL naar de huldiging. Die krijgt in elk geval een winters sfeertje omdat het stadion omgetoverd is in een schaatsbaan, waar volgende maand het WK Allround wordt gehouden. De sporters worden rond 18.00 uur verwacht in het Olympisch Stadion.

NPO 1

De uitzending is vandaag vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1. De presentatie is in handen van Gert van ’t Hof.