Hybride-app voor LG smartphone met DAB+

In Duitsland wordt vandaag een nieuwe versie van de Radioplayer.de-app gelanceerd
die kan schakelen tussen DAB+ en data/wifi-ontvangst. De app ondersteunt hiermee de mogelijkheden die de nieuwste smartphone van LG met zich meebrengt: ontvangst van digitale radio via de ether: DAB+.

Portal

Radioplayer.de is een radioportaal waarin zowel publieke als commerciële radiozenders in Duitsland samenwerken. Naast de website Radioplayer.de biedt het portal ook apps voor diverse besturingsystemen. Via het portal zijn meer dan 600 radiozenders te beluisteren. Er kan via radioplayer.de niet alleen live worden geluisterd naar radiozenders ook kunnen radioprogramma’s on-demand worden beluisterd.

Hybride strategie

Radioplayer.de mikt op een zogenaamde hybride strategie waarbij promotie van de radiozenders via zowel internet als de digitale ether (DAB+) plaatsvindt. Met de komst van de nieuwe smartphone van LG, de LG Stylus 2, wordt het mogelijk om ook een hybride app op de markt te brengen. Hierbij schakelt de app automatisch over op DAB+-ontvangst via de smartphone wanneer de radiozender waar via de applicatie naar geluisterd wordt via de digitale ether beschikbaar is.

Minder data

Met deze mogelijkheid kan worden bespaard op de kosten van een eventuele 3G of 4G-databundel. Ook zorgt de DAB+-ontvangst ervoor dat de accu van de smartphone langer meegaat. De nieuwste versie van de app biedt daarnaast ook ondersteuning voor de Google Chromecast.

Nederland

De app van radioplayer.de is ook verkrijgbaar in Nederland. Het omschakelen naar DAB+ zal alleen in de oostelijke grensstreek aan de orde zijn aangezien alleen daar DAB+ ontvangst van Duitse radiozenders mogelijk is. Daarnaast dient men dus te beschikken over een smartphone met DAB+-ontvangst om te kunnen overschakelen naar het digitale ether signaal. Momenteel is de LG-smartphone de enige smartphone met deze mogelijkheid. Beluisteren via een data- of wifi-verbinding is met elke smartphone mogelijk.

FM

Overigens heeft Microsoft aangekondigd dat de app waarmee FM-radio beluisterd kan worden niet meer aanwezig zal zijn in de nieuwste versie van haar besturingssysteem voor smartphones. Volgens Microsoft maken steeds minder mensen gebruik van de optie om radio te luisteren via de FM aangezien de snelheid via mobiel internet steeds beter worden en de databundels steeds groter. Oudere smartphones die draaien op het Windows-besturingssysteem behouden overigens de FM-radio app.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.