Illegale radio uitzendingen via zendmast lokale omroep

De illegale radiozender Muziekstad FM heeft de afgelopen periode uitgezonden vanaf een antennemast van de voormalige lokale omroep in Kerkdriel.

RTM Maasdriel

Via de zendmast in Kerkdriel werd voorheen het signaal uitgezonden van de lokale omroep RTM Maasdriel. De uitzendingen van de lokale omroep zijn sinds begin dit jaar gestaakt. De antenne-installatie van de lokale omroep is echter nog niet ontmanteld. Binnen afzienbare tijd hoopt een nieuwe lokale omroep, Onze Omroep, te gaan uitzenden in de gemeente Maasdriel.

Zendmast en frequentie werden illegaal gebruikt

Niet alleen gebruikte Muziekstad FM de antennes van lokale omroep RTM Maasdriel. Ook de FM-frequentie waarop Muziekstad FM de afgelopen periode uitzond, 107,0 MHz is de oude frequentie van RTM Maasdriel.

Muziekstad FM met veel vermogen

Vrijwilligers van de nieuwe lokale omroep ontdekten vandaag dat zowel de frequentie als de zendmast illegaal in gebruik zijn. “Bij nader onderzoek bleek dat de antenne kabel tussen de radiostudio en de zendmast, onderbroken was in de afgesloten brandgang die achter de studio loopt, in een opengebroken meterkast aldaar, stond de illegale apparatuur verstopt, deze was aangesloten op de oude antenne van RTM en hier werd met in plaats van de gebruikelijke 32 watt nu met een vermogen van tussen de 500 a 1000 watt uitgezonden.”,aldus de website Mooimaasdriel.nl. Bij het gebruik van zulke grote vermogens in een kleine ruimte kan er gemakkelijk brand ontstaan.

In beslag genomen

Na overleg met de officier van justitie en het agentschap telecommunicatie is in samenwerking met de politie en vrijwilligers van Onze Omroep, de apparatuur los gekoppeld en voor nader onderzoek in beslag genomen. De nieuwe lokale omroep voor de gemeente Maasdriel, Onze Omroep, is momenteel druk bezig om de zendmachtiging voor de gemeente in orde te krijgen.

Foto’s van de illegale zendinstallatie zijn te vinden via de website Mooimaasdriel.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.