Illegale zendmast aan de snelweg Hengelo

radio(update)Een ongeveer zeventig meter hoge, vermoedelijk illegale zendmast staat sinds woensdagavond te stralen pal langs de snelweg A35 bij Hengelo. Nederlandstalige muziek straalt de mast uit op 97,0 FM ofwel 97 Rond, zoals de zender wordt genoemd. De zender is inmiddels het zwijgen opgelegd.  Dit meldt het dagblad TC Tubantia op haar website waarover De Telegraaf bericht.

Volgens een getuige kwamen wel twintig automobilisten bijeen op het doodlopende stuk weg pal aan de snelweg, om in een mum van tijd de zendmast in elkaar te zetten. Zware tractoren en een oplegger houden het gevaarte in bedwang met kabels en een aggregaat is achtergelaten om de mast van stroom te voorzien.

“Zolang de eigenaar van de grond niet is gevonden kan de opsporingdienst niets doen”, zegt een omwonende die niet met naam in de krant wil. “Ze zijn hier vanmorgen geweest. Maar ze mogen niet zomaar het terrein op lopen. Daarvoor is toestemming van de grondeigenaar nodig.”,aldus de omwonende tegenover TC Tubantia De eigenaar van de mast kan rekenen op een forse boete die in de duizenden euro’s loopt.

Uit de lucht gehaald
Uiteindelijk heeft de gemeente Hof van Twente de exploitanten van de zender opgespport en een last onder dwangsom opgelegd. De exploitanten van de zender onder wie mensen uit Haaksbergen zegden daarna toe de mast af te breken wat vrijdagavond tegen zes uur ook gebeurde. Of de initiatiefnemers op een andere plek de mast weer opzetten wilden ze tegenover dagblad TC Tubantia. Buurtbewoners zeggen last te hebben gehad van de mast. Mensen in het buitengebied, die zijn aangewezen op het radio en tv signaal uit de ether, klaagden hun favoriete zenders niet of niet goed meer te kunnen ontvangen.