Infostrada ontwikkelt tweede scherm Formule 1

sport1Infostrada Sports Group (ISG) ontwikkelt tweede scherm voor Sport1 en produceert alle Grand Prix uitzendingen voor Sport1 en Veronica: Sport1 Pitlane, ontwikkeld. Daarnaast produceert ISG de komende drie Formule 1 seizoenen alle Grand Prix uitzendingen op Sport1 en Veronica.

Sport1 Pitlane
Pitlane is het tweede scherm boordevol statistieken dat ISG in opdracht van Sport1 heeft ontwikkeld voor de echte Formule 1 fan. Het biedt tijdens alle 19 live Grand Prix races van dit seizoen een schat aan statistische live-informatie. “Zo blijf je als racefan nauwgezet op de hoogte van de snelste rondetijden, posities die de coureurs op de baan hebben en alles wat er tijdens de race gebeurt.  Ook is er veel relevante achtergrondinformatie over de coureurs, teams en circuits beschikbaar. Tenslotte is het ook nog mogelijk om via Twitter te chatten met andere gebruikers van Sport1 Pitlane.”, aldus ISG in een persbericht.

Sport1 Pitlane is een op HTML5 gebaseerde website (http://pitlane.sport1.nl) die voor alle Formule 1 fans gratis en op alle soorten tablets, laptops en desktops toegangelijk is. Het doel van Pitlane is een toegevoegde waarde te bieden aan het kijken naar een live Formule 1 race, maar het tweede scherm kan ook als individuele oplossing gebruikt worden.

Produceren uitzendingen Formule 1
Voor Sport1 produceert ISG de komende drie seizoenen alle Grand Prix uitzendingen. Vanaf vrijdag 15 maart (Grand Prix van AustraliĆ«) kunnen alle Sport1 abonnees alle vrije trainingen, kwalificaties en de races live in HD volgen. ISG produceert verder van elke Grand Prix een uitgebreide samenvatting. Het commentaar van de live uitzendingen is in handen van Ronald van Dam en op de Grand Prix zondag schuiven bekende deskundigen uit de racewereld aan zoals Robert Doornbos, Jos Verstappen en Christijan Albers. Voor Veronica brengt ISG drie Grand Prixs (Canada, Verenigde Staten en BraziliĆ«) live in de Nederlandse huiskamers en van elke Grand Prix produceert ISG een programma waarin de samenvatting van de race is verwerkt. De presentatie is in handen van Olav Mol die bij iedere race op locatie gaat en daar bijdragen verzorgt in de vorm van stand-uppers, interviews en reportages.