Inholland Radio live vanaf Wereldhavendagen Rotterdam

Van 1 tot en met 3 september vinden de Wereldhavendagen plaats in Rotterdam. De evenementenzender Inholland Radio zendt live uit vanaf dit evenement. De radiozender is te ontvangen via 93,9 MHz in de regio Rotterdam en wereldwijd via Internet.

Evenement

De Wereldhavendagen zijn een groot jaarlijks meerdaags evenement in het eerste weekend van september in de haven van Rotterdam. Doel is om het publiek kennis te laten maken met en een kijkje achter de schermen te geven van de Rotterdamse haven onder andere door scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven. Dit jaar is de 40e editie van dit evenement.

Inholland Radio

Het team van Inholland Radio bestaat uit studenten van het 2e en 3e leerjaar van de opleiding Media & Entertainment Management op Inholland Rotterdam en Haarlem. Inholland heeft een intern leerwerkbedrijf NEWb voor studenten en de nu 3e jaar studenten hebben vorig jaar tijdens hun periode bij het leerwerkbedrijf al ervaring opgedaan met radio maken mét alle werkzaamheden die hierbij horen, zoals de
social media support via o.a. Facebook, Instagram, YouTube, Twitter en Snapchat.

Ervaring gebruiken

De studenten gaan hun ervaring nu gebruiken tijdens dit grootse radio-evenement in het weekend van de Wereldhavendagen. De studenten krijgen hulp van vrijwilligers die verschillende taken op zich nemen tijdens dit weekend en het team van Inholland Radio ondersteunen. Ook worden ze gecoacht door professionals uit de mediawereld.

Drijvend Paviljoen

Tijdens de jubileumeditie van de Wereldhavendagen worden er radio-uitzendingen gemaakt vanuit het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven van Rotterdam. In het weekend van 1 t/m 3 september zijn er live uitzendingen van 10:00 tot 18:00u.

DJ’s

Er worden radioshows gepresenteerd door professionele radio dj’s uit het vak als Barry Paf, Bas van Nimwegen, Tessa Mol, Jeroen Kijk in de Vegte en Quintis Ristie, en ook lokaal radiotalent is te horen en te zien.

WHD Top 40

In de radioshows komen leuke items voorbij die vooral met de Wereldhavendagen te maken hebben en zijn er interviews met personen die betrokken zijn bij de Rotterdamse haven. Ook wordt de WHD Top 40 uitgezonden, waarin bekende Rotterdammers hun favoriete nummers aankondigen op Inholland Radio.

FM en Internet

De uitzendingen van Inholland Radio zijn in Rotterdam en omstreken te volgen via 93,9 MHz en wereldwijd via Internet en via o.a. Facebook.

Sociale media:

https://www.facebook.com/InhollandRadio2017/posts/1624059894293078