Mediacentrum Midden-Limburg in de maak

mediaAfgelopen dinsdag hebben tien organisaties in Midden-Limburg zich akkoord verklaard met een Intentieverklaring om samen te werken ten behoeve van het op te richten Mediacentrum Midden-Limburg.

De intentie is bezorgd bij de provincie Limburg die de samenwerking bevordert en ook middelen ter beschikking stelt. Het bijzondere aan de samenwerking is dat er zowel publieke als private partijen bij betrokken zijn.

Begin 2015 zal het plan verder uitgewerkt worden hoe de krachten gebundeld kunnen worden om de inwoners van Midden-Limburg goed en adequaat van informatie te voorzien. De organisaties zijn: ANC Deutschland, Persbureau Haenen, Omroep LOES, Omroep OR6, Omroep 3ML, RTV Roermond, TP Media, Track 88, TVEllef en Zuyd Hogeschool Maastricht Academie Media Design and Technology.

Media Centrum De Nieuwe Hanze
Vorige week besloten al diverse lokale omroepen in de regio Zwolle tot samenwerking in een Regionaal Media Centrum. RTV Zoo in Zwolle, RTV Hattem, RTV IJsselmond in Kampen, Omroep Elburg, Airplay Media in Olst-Wijhe, Omroep Heerde/Epe en de lokale omroep in Dronten hebben hun handtekening gezet onder statuten voor de oprichting van de Vereniging Regionaal Media Centrum De Nieuwe Hanze.