Inwoners Drenthe tevreden over regio omroep

afstandsbedieningActueel, interessant en gevarieerd. De inwoners van de provincie Drenthe zijn tevreden over het aanbod van de regionale zender RTV Drenthe en waarderen de omroep met een 7,1.

Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Kien dat in opdracht van de omroep een representatief tevredenheidsonderzoek heeft uitgevoerd in september 2012.

 

Het nieuwsprogramma Drenthe Nu en het programma De Trektocht behoorden tot de best bekeken programma’s op TV Drenthe. De samenvatting van het Bloemencorso Eelde en de serie Jannes op weg naar Ahoy behoorden met een 7,8 tot de best gewaardeerde programma’s. Ruim de helft van de inwoners stemt maandelijks af op TV Drenthe, een kwart daarvan kijkt dagelijks.

Op Radio Drenthe wordt vooral geluisterd naar het ochtendprogramma De Brink en naar het regionale nieuws in Drenthe Nu. De programma’s worden gemiddeld met een 7,1 beoordeeld. Pollings Passie, een muziekprogramma op de zondagochtend, krijgt het hoogste rapportcijfer, een 8,4.

Uit onderzoek naar de interessegebieden van de respondenten blijkt dat vooral muziek en natuur hoog scoren. Verder vindt meer dan de helft van de Drenten dat RTV Drenthe voldoende zichtbaar is in de regio. RTV Drenthe is, als betrouwbare en onafhankelijke informatiebron, de spil in de Drentse samenleving en hecht veel waarde aan tevredenheids- en kwaliteitsonderzoeken.