(C) Mediamagazine

Italiaanse tv-zenders te zien via Horizon box-app TV Italiana bij Ziggo

(update) Zes Italiaanse televisiezenders worden vanaf vandaag, donderdag 8 december, via een speciale app op de Horizon Mediabox aangeboden bij Ziggo.De kabelaar heeft hiervoor een contract getekend met de Itialaanse publieke omroep RAI en de commerciële omroep Mediaset om zes Italiaanse zenders aan te bieden.

Zenders

Het gaat om de televisiezenders Rai 1, Rai 2, Rai 3, Rai Storia, Rai News 24 en Mediaset Italia. Deze worden aangeboden via de app TV Italiana die beschikbaar is op de Horizon Mediabox van de kabelaar.

Vertraging

De app werd door de kabelaar in juli aangekondigd en werd toen verwacht in september. De realisatie van de app heeft enkele maanden vertraging opgelopen maar is vanaf vandaag alsnog beschikbaar gekomen.

Alleen via Horizon Mediabox

Vanaf vandaag kunnen Ziggo klanten met een Horizon Mediabox de Italiaanse tv-zenders via een app op hun TV bekijken. Het is een app voor de televisie: kijken via de smartphone of tablet kan niet. De TV Italiana app is een testversie en daarom voorlopig gratis.

Aanbod

Rai 1, Rai 2 en Rai 3 bieden een breed aanbod van programma’s aan; van nieuws en sport tot series en films. Rai Storia is een themakanaal met programma’s over geschiedenis. Rai News 24 is een Italiaanse nieuwszender. Mediaset Italia biedt een verzameling van populaire Italiaanse TV programma’s. Mediaset Italia is naast de app nog steeds te zien via het digitale standaardpakket van de kabelaar.

Kosteloos

TV Italiana is thans kosteloos beschikbaar voor de circa 1 miljoen Ziggo-abonnees die een Horizonbox in huis hebben. Op termijn is Ziggo voornemens meer abonnementsgeld hiervoor te vragen. Overigens worden van de Rai-zenders de SD-versies aangeboden (en niet de HD-versies). Helaas is er geen teletekst aanwezig en ook geen ondertiteling zoals de Rai wel aanbiedt. Mediaset Italia, het kanaal van Berlusconi’s Mediaset blijft in het TV Standaard pakket aangeboden worden. Om een Horizonbox te gebruiken, dient een abonnement van minstens 34,95 euro per maand te zijn afgesloten bij Ziggo.

TV Française

Eerder dit jaar kwam de kabelaar ook met een app voor Franstalige televisiezenders. Via TV Française zijn de Franse zenders France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, Arte, France 24, en TV5Monde te zien. Ziggo kondigde aan dat deze app tot eind dit jaar voor Horizon box-gebruikers zonder meerkosten beschikbaar. Het is onduidelijk hoeveel TV Francaise komend jaar zal kosten.

Meer informatie over de nieuwe app via de website van Ziggo.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.