Italianen gaan Belgisch voetbal op tv verkopen

voetbalHet Italiaanse MP&Silva zal tot 2020 optreden in een adviserende rol voor het verpakken en commercialiseren van de voetbalrechten nationaal en internationaal van de Belgische eredivisie voetbal. Dit berichten diverse media in België vandaag.

Tijdens een zeven uur durende zitting van de Algemene Vergadering hebben alle clubs, met uitzondering van de voetbalclub Standard, het voorstel van MP&Silva aanvaard. De clubs zijn van mening dat alle pistes open moeten blijven voor alle operatoren. 

Tender
De Pro League zal samen met MP&Silva snel een klassieke Tender-procedure starten. Geïnteresseerde partijen moeten zich kenbaar maken bij de Pro League en zullen de Tender kunnen aankopen. “Over de samenstelling van de Tender willen we nog niet veel kwijt”, aldus een woordvoerder.

Telenet en Belgacom
Voor de Belgische telecombedrijven Telenet en Belgacom is er dus nog geen man overboord. Zij kunnen straks gewoon bieden op de tenders, zoals drie jaar geleden het geval was. “De clubs doen het voor de fans. Door het extra geld wordt de kwaliteit van de competitie vergroot en kan het Belgische voetbal internationaal beter meekomen”, geeft Sneyers nog mee. Telenet had concrete plannen om samen met de Belgische voetbalclubs een eigen tv-zender te starten waarop het Belgische voetbal exclusief te zien zou zijn. Deze plannen kunnen nu in de prullenbak.

MP&Silva
MP&Silva beheert ook de internationale voetbalrechten van de Premier League (in meer dan vijftig landen), de Ligue 1 en de Serie A en staat in voor de distributie van de het WK 2014 in Brazilië, de Duitse Bundesliga en de Spaanse La Liga in een aantal markten.