Italië: Berlusconi’s Mediaset richt Radio Mediaset op

Mediaset, het mediabedrijf waar Silvio Berlusconi (Fininvest) de grootste aandeelhouder van is, heeft Radio Mediaset opgericht. In dit bedrijf groepeert Mediaset de eerder bestaande en nieuwe belangen in de landelijke Italiaanse radiozenders die ze dit jaar heeft verworven: R101, Radio 105 en Virgin Radio (Italia).

Radio Monte Carlo

Mediaset had een optie om haar belang te vergroten. Dit heeft ze inmiddels gedaan en daardoor heeft het nu 72,12 % in handen van RB1, een holding die Finelco controleert waarin Radio 105 en Virgin Radio (Italia) in zijn ondergebracht. Eerder had het nog niet de meerderheid van deze zenders. Radio Monte Carlo (RMC) die daar ook onderdeel van was, is inmiddels daar van los gekoppeld en blijft eigendom van de ‘oude’ eigenaar. Alberto Hazan.

Reclame-jointventure

Mediamond, de reclame-jointventure van Mediaset en Mondadori (ook een Fininvest deelneming) doet voortaan de reclameverkoop van Radio 105, Virgin Radio, RMC, alsmede de landelijke radiozenders Radio Subasio, Radio Norba, Radio Italia en Radio KissKiss. Vanwege mededingingsregels zullen Radio Italia (eind dit jaar) en Radio KissKiss (eind 2017) hun reclameverkoopactiviteiten elders moeten onderbrengen.

Nederland

In Nederland speelt een soortgelijke discussie aangaande One Media Sales nu Radio Veronica en Sky Radio door Talpa/538 Groep zullen worden overgenomen en daarmee behoudens Q-Music en BNR Nieuwsradio de facto alle landelijke radiozenders zouden omvatten voor radioreclameverkoop.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.