Italië: Viacom stopt met free to air distributie MTV Music

Viacom International Media Networks heeft zonder veel media-aandacht in Italie de Italiaanse versie van MTV Music vervangen door de Italiaanse versie van VH1. MTV Music zelf is overgeheveld naar het betaaltelevisieplatform van Sky Italia. De zender heeft vanmorgen om 06 uur plaats gemaakt voor een nieuwe Italiaanse versie van VH1, die daarmee wel vrij te ontvangen is.

Vrij te ontvangen

MTV Music Italia was vanaf 17 mei 2010 (het eerste jaar nog als MTV+) vrij te ontvangen via de digitale ether (DVB-T) in Italië. Dat was met het hoofdkanaal MTV ook het geval totdat deze op 1 augustus 2016 werd verkocht aan Sky Italia die dit digitale vrije etherkanaal op 18 februari omdoopte tot TV8. MTV werd exclusief voor de 4,7 miljoen abonnees op Sky Italia. Nu ook MTV Music niet meer via de digitale ether vrij te ontvangen is, is het merk MTV in Italië exclusief voorbehouden aan de abonnees van Sky Italia. Daarmee is na ruim 20 jaar een einde gekomen aan de vrije beschikbaarheid van MTV-gelabelde zenders in Italië.

Uitruil frequenties

Viacom lanceerde op 7 maart (ook dankzij een akkoord met de uitruil van etherfrequenties met Sky Italia) het free to air merk Paramount Channel dat flms uitzendt. Via Sky Italia zijn verder Viacom-merken als MTV Hits (Internationale versie), MTV Rocks (internationale versie), MTV Dance (internationale versie) alsmede Italiaanse versies van Comedy Central, Nickelodeon, TeenNick en Nick Jr. te zien.

VH1

De nieuwe Italiaanse versie van VH1 betekent dat deze zender als uitzondering op de distributie elders, vrij te ontvangen is in Italië. Het kanaal richt zich met muziek op 18 tot 35-jarigen met de ondertitel Music 4 Life. De zender is gestart met de clip Born to Run van Bruce Springsteen met dit weekend ook een Bruce Springsteen-weekend ‘Best of Bruce’ vanwege zijn concerten in Rome en Milaan. De zender zal deze zomer een reeks Best Of weekenden uitzenden. In tegenstelling tot de andere zenders van Viacom is deze zender vooralsnog niet via satelliet te ontvangen. In Europa kent VH1 tot nu alleen in Denemarken, Polen en het Verenigd Koninkrijk aparte versies van de zender. De rest van Europa krijgt de pan-europese versie te zien via betaaltelevisieproviders/pluspakketten.

Video:

Promo van VH1 Italia te vinden op

https://www.youtube.com/watch?v=4Vw_jciK8BU

De webstie van VH1 Italia verwijst naar Facebook VH1 Italia: http://www.vh1.it

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.