RAI Radio 1 gestopt met middengolfuitzendingen

De publieke Italiaanse radiozender RAI Radio 1 is niet meer te beluisteren op de middengolf. De Italiaanse publieke omroep RAI is zoals eerder aangekondigd vanaf vandaag, zondag 11 september, gestopt met uitzendingen via de middengolf.

Zenders

Tot op heden zond de Italiaanse omroep RAI haar radioprogramma RAI Radio 1 via diverse steunzenders op de middengolf. Zo zijn waren er steunzenders in Pisa, Milaan, Turijn en Rome actief. De uitzendingen via deze zenders is echter per vandaag, 11 september, beëindigd. De uitzendingen via de middengolf zijn te duur en de Italiaanse omroep zet in op verspreiding via FM en DAB+. Daarnaast blijft de radiozender te horen via DVB-T en wereldwijd via Internet.

Blinden- en slechtzienden

Via de middengolfzenders van RAI Radio 1 werd ook de audiobeschrijvingen voor blinden en slechtzienden voor de televisieprogramma’s van RAI1, RAI2 en RAI3 uitgezonden. Deze audiobeschrijvingen blijven beschikbaar via de zogenaamde tweede audiotrack van de genoemde televisiezenders via DVB-T en satelliet.

Overigens stopte de RAI in 2004 al de middengolfuitzendingen van Rai Radio 2. Er zijn nog wel laagvermogen middengolfzenders actief in Italië.

Video: