Jack van Gelder verlaat NOS voor Sport1

Jack van Gelder wordt met van ingang 15 september de nieuwe presentator van de studio-uitzendingen op betaalzender Sport1. Van Gelder zal in ieder geval de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden voor zijn rekening nemen. Daarnaast treedt hij in het weekend veelvuldig op als gastheer van het programma Sport1 Studio. Dit bericht Sport1 vandaag in een persbericht.

“Bijzonder blij”

Will Moerer, Vice-President Sport1: ‘Ik denk dat ik aan niemand hoef uit te leggen dat we bij Sport1 bijzonder blij zijn met de komst van Jack van Gelder als presentator. De Olympische Spelen, een WK- of EK-toernooi, Jack heeft het allemaal gepresenteerd.’

“Enorme uitdaging”

Ook Van Gelder kijkt uit naar zijn nieuwe klus. ‘Ik heb heel lang nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken.’ ‘Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en nieuwe mogelijkheden. Spannend, maar heel leuk’, aldus Van Gelder.

“Buitengewoon jammer”

“Het is buitengewoon jammer dat Jack vertrekt”, reageert hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. “Hij is een van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na Jack’s 65ste verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging.”, aldus Nooter tegenover NOS.nl

NOS

Van Gelder is voor het laatst te zien en te horen bij de NOS tijdens de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Op 31 augustus presenteert hij voor het laatst Studio Voetbal.

Debuut in 1975

Jack van Gelder maakte zijn ‘NOS-debuut’ in 1975 in het radioprogramma Langs de Lijn. Een jaar later versloeg hij voor het eerst een groot evenement voor NOS: de Olympische Spelen in Montreal. Hij groeide daarna uit tot één van de uithangborden van de NOS, zowel op radio als televisie. Tijdens de EK- en WK-eindronden van 2004, 2006, 2008, 2010 en 2012 presenteerde hij het late avondprogramma Studio Sportzomer. Sinds 2002 was hij op zondagavond te zien als presentator van Studio Voetbal.

Zijn commentaar bij de goals van Dennis Bergkamp (Nederland – Argentinië, WK 1998), Wesley Sneijder (Nederland – Brazilië, WK 2010) en Robin van Persie (Nederland – Spanje, WK 2014) werd razendpopulair.

Nederland – Mexico / WK 2014