James May gaat nieuw programma maken voor Amazon Prime Video

James May gaat een nieuw programma maken voor Amazon Prime Video: Our Man In…Japan. De serie zal als Prime Orginal-serie exclusief te zien zijn via de streamingdienst.

The Grand Tour

May is al actief voor de streamingdienst in het programma The Grand Tour. Dit programma maakt hij samen met Richard Hammond en Jeremy Clarkson. Deze drie presentatoren waren eerder in dienst voor de BBC om het programma Top Gear te maken. Momenteel is The Grand Tour bezig aan haar derde seizoen op de streamingdienst. James May gaat nu naast The Grand Tour nog een nieuw programma maken voor de streamingdienst: Our Man in Japan.

Reis door Japan

15 jaar nadat hij het land als een verbijsterde toerist voor het eerst bezocht, begint James opnieuw aan een epische reis door Japan. Hij is vastbesloten om te begrijpen waarom dit unieke land en de mensen zijn zoals ze zijn, wat de cultuur drijft en wat de Japanse benadering van het leven ons allemaal kan leren. Dit uiteraard zonder de taal te spreken of andere kennis van zaken, al weet hij dat er zoiets als een bonsaiboom bestaat…

Japan is de meest geweldige plek die ik ooit heb bezocht”, aldus James May. “Alles is een verrassing: van gekookte snoepjes en bullet trains tot een onverwachte oude tempel of de uitdaging om edamame-bonen met stokjes te eten. Japan is een ongeëvenaarde ervaring voor alle zintuigen en een mijnenveld op het gebied van etiquette voor de onoplettende bezoeker.

Opnames gestart

De opnames zijn inmiddels gestart van deze zesdelige serie. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie te zien zal zijn via Amazon Prime Video.