Jan-Willem Brüggenwirth weg bij 538Groep

radio538Jan-Willem Brüggenwirth vertrekt als algemeen directeur bij de 538Groep. Hij wordt opgevolgd door Jacqueline Smit, nu nog Directeur Consumer Channel Group bij Microsoft Nederland.  Dit is vandaag bevestigd door de eigenaar van de 538Groep, Talpa. Gisteren werd er al over bericht in dagblad De Telegraaf over het eventuele vetrek Brüggenwirth.

Brüggenwirth blijft aan totdat zijn opvolgster is ingewerkt, zo laat eigenaar Talpa in een verklaring weten. ‘In de afgelopen tien jaar heb ik mijn ziel en zaligheid in dit bedrijf gelegd met als resultaat drie mooie multimediale merken en een ongelooflijk gepassioneerd en dedicated team,’ laat Brüggenwirth weten. ‘Ik denk dat de groep klaar is voor een volgende stap, dus ik kan met een gerust hart afscheid nemen.’

Brüggenwirth zou wegens onenigheid over het te voeren beleid vertrokken zijn. De resultaten van de radiogroep staan enige tijd onder druk. De 538Groep bestaat uit Radio 538, 538 TV, Slam!FM en Radio 10 Gold.

John de Mol van Talpa over het vertrek van Brüggenwirth: “Ik kan me voorstellen dat je na tien jaar wel eens toe bent aan nieuwe uitdagingen en in die zin heb ik begrip voor het besluit van Jan-Willem. Hij heeft al die tijd prima werk geleverd voor 538. Daar is het bedrijf hem zeer dankbaar voor.”

VCR
Brüggenwirth was naast directeur bij de 538Groep ook Voorzitter van de Vereniging van Commerciële Radio (VCR). De VCR vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van alle commerciële, landelijke radio-exploitanten in juridische en publieke zin. Het is onduidelijk of Brüggenwirth deze functie blijft bekleden.

Lees verder via Emerce.nl: http://www.emerce.nl/nieuws/janwillem-brggenwirth-weg-radio-538