Jeroen van Inkel gaat Wekker-Wakker! presenteren op NPO Radio 5

Vanaf 2 januari 2018 gaat Jeroen van Inkel de ochtendshow Wekker-Wakker! presenteren op NPO Radio 5 voor Omroep MAX. Van Inkel neemt het stokje over van Henk Mouwe die met pension gaat.

Geruchten

Er waren al enige tijd berichten in de media dat Omroep MAX bezig was om Jeroen van Inkel binnen te halen als presentator op NPO Radio 5. Vandaag wordt de transfer van Van Inkel bevestigd door de radiozender zelf. Wekker-Wakker! is elke maandag tot en met zaterdag te horen tussen 6-10 uur op NPO Radio 5. Van Inkel zal van maandag tot en met vrijdag de presentatie doen en Jan Rietman op zaterdag.

Radio Veronica

Van Inkel was tot begin van dit jaar nog te horen op Radio Veronica. Van Inkel stopte met presenteren op de radiozender door ziekte. Daarna werd bekend dat hij geen contractverlenging meer kreeg bij de radiozender. Vanaf 2 januari aanstaande is hij weer te horen op de radio, dit keer op NPO Radio 5.

“Op gevoel”

Ik krijg vanaf januari de gelegenheid om echt op gevoel een ochtendprogramma te doen. Voelen wat het interessante nieuws van die dag is en de leukste muziek draaien om bij wakker te worden“, aldus Van Inkel. De presentator gaat samen met de redactie aan de slag met de invulling van het nieuwe programma.

“Legendarische DJ”

Jan Willem van Engelen, zendermanager NPO Radio 5 is blij met de komst van de legendarische dj: “Het gaat goed met NPO Radio 5. We zijn blij dat we deze iconische dj kunnen toevoegen aan ons team. Jeroen past goed in de nieuwe frisse koers van NPO Radio 5.

Opvolger

​Jeroen van Inkel vult de plek in die vrij is gekomen nadat vorige week bekend werd dat Wekker-Wakker! presentator Henk Mouwe aan het eind van dit jaar met pensioen zal gaan. Mouwe blijft wel verbonden aan MAX. “Ik ben Henk Mouwe dankbaar voor de vele jaren fantastische radio die hij voor MAX heeft gemaakt. Sinds 2006 zet hij zich met hart en ziel in voor onze omroep en ik ben blij dat hij aan MAX verbonden blijft“, aldus MAX-directeur Jan Slagter.

Co-presentator van Henk Mouwe, Manuëla Kemp, schuift door naar de avond. Samen met Henkjan Smits gaat zij aan de slag voor Tijd voor MAX Radio, iedere werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5.

 

Sociale media: