Jinek stopt bij ‘Met het Oog op Morgen’

nporadio1Eva Jinek stopt per 1 januari 2014 als vaste presentator van NOS Met het Oog op Morgen op Radio 1. Zij kan de presentatie van het Radio 1-programma van de NOS niet meer combineren met haar televisiewerk bij de KRO. Jinek is sinds juni 2010 aan het Oog verbonden, eerst als invalpresentator, sinds maart 2011 is zij de vaste presentator van de uitzending op maandag. Na 1 januari blijft ze wel als invalpresentator beschikbaar.

Eva Jinek over haar vertrek: “Ik vind het bijzonder jammer dat ik moet stoppen als vaste presentator bij mijn geliefde NOS Met het Oog op Morgen. Mijn nieuwe werkzaamheden bij de KRO vanaf januari laten helaas niet toe dat ik nog iedere maandagavond het Oog kan presenteren. Ik ga het Oog missen. Het is een heerlijk programma: de sfeer, de onverwachtse gasten en gesprekken, maar ook de dynamiek en romantiek van de late avond. Het programma heeft een speciale plek in m’n hart omdat ik daar voor het eerst heb mogen ervaren wat ik het liefste doe: mensen interviewen. Ik heb er heel veel geleerd en werk bijzonder graag met het team van het Oog.”, aldus Jinek in een persbericht van de NOS.