Johan Derksen met muzikanten het theater in

Voetbalcriticaster Johan Derksen gaat vanaf september het theater in. De theatershow handelt niet over voetbal maar over muziek onder de naam Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop.

Derksen on the Road

Naast voetbal heeft ‘de snor’ nog een grote passie: muziek. Voor het televisieprogramma Derksen on the Road ging hij eerder op zoek naar de zangers die een halve eeuw geleden de hitparades aanvoerden. Derksen reed van Limburg tot Groningen en bezocht vele artiesten. Dit leverde bijzondere, ontroerende en komische verhalen op. Als vervolg van het succesvolle televisieprogramma verscheen een cd en een luisterboek met de muziek en verhalen uit het programma en nu zijn voorstelling Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop.

Pioniers van de Nederpop

In de theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop gaat Derksen met de Haagse band The Clarks, de zangers van The Golden Earrings, The Shoes, Johnny Kendall and the Heralds, The Motions en de gitarist Jan de Hont van ZZ en de Maskers de theaters in. Derksen groeide op met de muziek van de jaren zestig, The Beatles en The Stones. In de slipstream van deze Amerikaanse en Britse helden ontstond de Nederpop en Nederland werd overspoeld door een golf nieuwe groepen. Inspirerende bands die voor een kanteling in de Nederlandse muziekwereld zorgde. Er ontstond een geheel nieuwe muziekcultuur. Denk aan ‘Radar Love’ van Golden Earring, Shocking Blue met de hit ‘Venus’ en Cuby and the Blizzards met verschillende hits.

Grappen en grollen

Ik presenteer de avond met wat grappen grollen. Ik heb het heel lang verborgen kunnen houden, maar ik ben ontzettend humoristisch.”, aldus Johan Derksen tegen over 538 DJ Frank Dane deze week. De tournee die in september start duurt ruim negen maanden en is om zijn werkzaamheden voor RTL7’s Voetbal Inside heen gepland.