John de Mol bundelt mediabedrijven in Talpa Network

John de Mol bundelt al zijn mediabedrijven in een nieuw bedrijf: Talpa Network. Dat heeft de John de Mol vandaag bekend gemaakt.

Radio en televisie

Het gaat om de radiozenders Radio 538, Radio Veronica, Sky Radio en Radio 10, de televisiezenders SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9 en de onlinediensten Juke en Kijk. De televisiezenders en Kijk opereerde tot op heden onder de naam SBS Broadcasting. In juli van dit jaar nam John de Mol’s Talpa de resterende aandelen van dit bedrijf over van Sanoma.

Kruisbestuiving

Het samenvoegen van de mediamerken moet volgens de Mol zorgen voor een kruisbestuiving tussen de verschillende takken van het mediabedrijf. Zo moeten televisieprogramma’s beter online te vinden zijn en heeft Talpa Network ook diverse vloggers en bloggers onder contract. Daarnaast kondigde De Mol aan ook in nieuwe programma’s te investeren.

Peter R. de Vries

Tijdens de persconferentie is ook bekend geworden dat misdaadjournalist Peter R. de Vries weer een programma gaat maken voor SBS 6. De Raadkamer is vanaf half februari bij SBS6 te zien.

Emesa

Talpa Network neemt ook e-commercebedrijf Emesa over. Dat bedrijf is vooral bekend van de website Vakantieveilingen. Met de overname wil Talpa Network onder meer de advertentiemogelijkheden vergroten.

VoetbalTV

Ook is bekend geworden dat voetbalbond KNVB en Talpa Network hebben een intentieverklaring getekend voor een nieuw project: ‘VoetbalTV’. Het gaat om een platform waarop wedstrijden in het amateurvoetbal online uitgezonden gaan worden. Om alles goed te kunnen testen en organiseren, wordt VoetbalTV stapsgewijs ingevoerd. Na de winterstop wordt een pilot gestart.