Joyne: Testuitzendingen starten deze week op Eutelsat 9B

Joyne, de nieuwe aanbieder van televisie via de satelliet start deze week met testuitzendingen op de Eutelsat 9B.

Testuitzendingen

De testuitzendingen bestaan vooral uit het ongecodeerd (free to air) uitzenden van een deel van het aanbod. De verwachting is dat dit slechts enkele dagen zo zal zijn, mede in verband met auteursrechten.

Drie transponders

Inmiddels is duidelijk geworden dat Joyne drie transponders zal inzetten op de Eutelsat 9B en niet de eerder verwachtte twee transponders. Daarmee biedt het naar verwachting meer zenders dan oorspronkelijk verwacht, bij gebruik van twee transponders.

Start

De verwachting is dat de voor Joyne benodigde Conax-ontvangstmodules per 24 juli bij de (gespecialiseerde) winkels zullen liggen en daarmee het pakket van start gaat. Toevalligerwijs is deze datum ook dat de start van de schoolzomervakanties in de regio Noord-Nederland (waaronder Amsterdam). Met de start van de schoolvakanties in deze regio zijn alle regio’s begonnen aan de zomervakantie.

Aanbod

Eind vorige maand heeft de aanbieder zich al voorgesteld aan de vakhandel. Het aanbod kent naar verluid straks twee pakketten die elk met 1/3/6/12 maanden af te nemen zijn.

Pakketten

Joyne Travel Light wat als instapabonnement de Nederlandse basiszenders zal omvatten (waaronder NPO1/2/3, RTL 4/5/7/8/Z, SBS 6, Net 5, Veronica/DisneyXD, SBS9, Discovery Channel en Eurosport 1 en regionale zenders via enkele carousselkanalen) zal bij een jaarabonnement circa 13 euro per maand kosten. Bij een half jaar abonnement 16 euro per maand, bij 3 maanden 20 euro per maand en bij een maandabonnement 30 euro. Als inschrijfgeld wordt daarbij nog eens 30 euro gevraagd en zijn geen extra abonnementen mogelijk.

Basispakket

Het Joyne Basispakket omvat ook zenders als Eurosport 2, VRT Een, VRT Canvas en VRT Ketnet alsmede National Geographic Channel, Fox, Xite, 24Kitchen alsmede Fox Sports 1/3/5 Eredivisie.Ook zullen erotische zenders als Dusk! en Secret Circle worden aangeboden. Ook zullen de zenders Nashville TV, Schlager TV en Oranje TV worden aangeboden.

Volledige aanbod

Eind van deze week is het de verwachting dat de volledige zenderlijsten bekend zullen worden. Joyne gaat de concurrentie aan met Canal Digitaal en richt zich daarbij voor een deel op recreatief en gebruik buiten Nederland.