Jurre Bosman volgt Jan Westerhof op als directeur NPO Radio

Jurre Bosman (39) is benoemd tot directeur Radio bij de NPO. Bosman volgt Jan Westerhof op die in september aangaf te vertrekken bij de Nederlandse Publieke Omroep. Bosman nam de taken van Westerhof al sinds oktober tijdelijk waar.

Jurre Bosman

Jurre Bosman werkte de afgelopen twee jaar als zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 en wil van NPO Radio ‘het meest toonaangevende en impactvolle radiobedrijf van Nederland’ maken, aldus de NPO in een persbericht.

Carrière

Bosman begon op veertienjarige leeftijd als presentator bij de lokale omroep TVEnschedeFM en daarna actief geweest bij de regionale omroep RTV Oost. Vervolgens werkte hij als radiomaker bij de TROS.

Daarnaast was hij programmamaker en eindredacteur bij 3FM, presentator bij SchoolTV en adjunct-zendermanager van NPO Radio 6 Soul & Jazz en van NPO FunX. De afgelopen twee jaar gaf Bosman leiding aan de zenders NPO Radio 2 en NPO Radio 5.

“Fantastisch medium”

Jurre Bosman: ‘Radio is een fantastisch medium: snel, vrijwel altijd live, dichtbij en in direct contact met de luisteraar. Ik wil samen met de publieke omroepen het meest toonaangevende radiobedrijf van ons land neerzetten, met sterke onderscheidende zendermerken en impactvolle programma’s, voor een zo breed mogelijk publiek. Het mediagebruik verandert op dit moment snel.”

“Aanscherpen zenderprofielen”

Bosman vervolgt: “Het verder aanscherpen van de zenderprofielen en nog beter laten aansluiten bij de veranderende behoeften van ons publiek, zie ik als mijn belangrijkste opdracht. Bijvoorbeeld door veel energie te steken in radio luisteren op je mobiel. We volgen daarin een onafhankelijke koers; de publieke radio laat zich niet leiden door commercie of door de politiek. Ik vind het een grote eer om daar de komende tijd mijn tanden in te zetten.’

Jan Westerhof

Jurre Bosman volgt Jan Westerhof op als directeur NPO Radio. Westerhof gaf in september aan per 1 oktober afscheid te nemen als directeur bij NPO Radio. Na een aantal maanden van afwezigheid is “toen in goed onderling overleg besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen”, aldus de NPO.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.