Kabelaar Caiway stelt netwerk open voor REKAM

coaxkabelKabelexploitant Caiway stelt zijn netwerk open voor aanbieder Rekam. Caiway en Rekam hebben daartoe eerder deze week de intentie uitgesproken. Dit bericht kabelaar Caiway in een persbericht.

Consumenten in het verzorgingsgebied van Caiway krijgen medio 2012 de mogelijkheid om televisieprogramma’s van Rekam in plaats van Caiway af te nemen. Rekam zal het basis rtv-pakket en andere diensten van Caiway gaan wederverkopen en daarnaast ook een gunstig geprijsd Rekam-rtv-basispakket aanbieden.

Rekam (Gouda en omgeving) en het van oorsprong Westlandse Caiway werken al jaren samen aan een onderscheidend aanbod voor hun klanten via een open kabelnetwerk. In het netwerk van Rekam kon men al kiezen uit het televisiepakket van Rekam of dat van Caiway. Nu kunnen ook consumenten in het netwerk van Caiway gaan kiezen voor het aanbod van Rekam in plaats van dat van Caiway.

Het Rekam-rtv-basispakket met een omvang van circa 30 zenders zal worden aangeboden via het glasvezelnetwerk van Caiway en waar mogelijk ook via de coaxkabelaansluiting. Ook de klanten van Rekam in het Caiwaynetwerk kunnen tv-zenders die in HD (Hoge Definitie) kwaliteit worden uitgezonden binnen hun basisabonnement zonder meerprijs bekijken. Daarbij kan men zich tevens abonneren op extra zenders zoals Eredivisie Live en Film1/Sport1.

Aart Verbree, algemeen directeur van Caiway: “Rekam en Caiway werken in het verzorgingsgebied van Rekam al jaren goed samen. Evenals Rekam geloven wij in een onderscheidend aanbod en keuzevrijheid voor onze klanten. Wij juichen het toe dat consumenten binnen het verzorgingsgebied van Caiway binnenkort ook voor Rekam als hun rtv-aanbieder kunnen kiezen.” Directeur Herman Grooten van Rekam: “Onze rtv dienst zal binnenkort ook in het Caiway-gebied worden aangeboden. De vertrouwde lage abonnementskosten blijven daarbij bestaan. Zo komt er een gunstig geprijsd totaalpakket met Rekam radio en televisie, kabelinternet en telefonie, waarvoor men één overzichtelijke totaalnota ontvangt. De HD-kanalen worden zelfs standaard opgenomen in het Rekam basispakket.” (Persbericht)