Kabelaar DELTA gestart met bouw ‘NEXT Generation Netwerk’

Kabelaar DELTA in Zeeland is deze week gestart met de bouw van het Next Generation Netwerk. In Ritthem (gemeente Vlissingen) wordt de nieuwe apparatuur geplaatst in het Zeeuwse kabelnetwerk.

Naar 1 Gigabit

“Door die nieuwe apparatuur wordt het internet nóg stabieler en betrouwbaarder, ontstaat er meer ruimte in het netwerk en kunnen op termijn hogere internetsnelheden (tot wel 1 Gigabit) worden aangeboden. Vlissingen wordt daarmee de eerste Zeeuwse gemeente met glasvezelsnelheden via het kabelnetwerk. Uniek in Nederland.”, aldus DELTA in een persbericht.

15.000 locaties

DELTA gaat op 15.000 locaties in de wijken, dorpen en straten door heel Zeeland nieuwe apparatuur plaatsen. “Dat betekent dat er de komende paar jaar in alle straten van Zeeland aan het kabelnetwerk wordt gewerkt. Dit project neemt enkele jaren in beslag.”, aldus de kabelaar.

Signaalonderbreking

Bij het plaatsen van nieuwe apparatuur zal, op één of twee dagen, één tot een aantal uren een signaalonderbreking plaatsvinden waardoor internet, de vaste telefoon, tv en radio niet beschikbaar zijn. Dit is helaas niet te voorkomen omdat er apparatuur vervangen moet worden.

Analoog stopt

DELTA stopt medio 2018 met het aanbieden van het analoge radio en televisie-signaal in de provincie Zeeland via haar netwerk. Hierdoor komt er ook meer ruimte vrij op haar netwerk voor het aanbieden van snel Internet.