Kabelaar Delta start proef voor internet buitengebied

deltaKabelaar Delta in Zeeland start in Terneuzen als eerste in Nederland met een proef met draadloos Internet middels de zogenaamde ‘Docsis-techniek’. De proef is bedoeld om de buitengebieden te voorzien van snel Internet.

“Deze techniek kan een oplossing zijn om de buitengebieden te ontsluiten. De voorbereidingen voor de proef zijn gestart en over 3 maanden zal de proef in de omgeving van Terneuzen operationeel zijn.”, aldus het persbericht van kabelaar Delta. De behoefte aan een breedband (snelle) internetverbinding neemt toe. Toch zijn er gebieden waar dit nog niet beschikbaar is, de zogenoemde buitengebieden. Deze gebieden komen in heel Nederland voor. DELTA zoekt oplossingen om deze gebieden in Zeeland te ontsluiten.

In het poldergebied rond Hoek in Zeeland zal de komende weken een testlocatie worden neergezet, waarbij tussen zendmasten en ontvangers bij mensen thuis een internetverbinding zal worden gelegd. Delta wil kijken hoe een dergelijke internetverbinding werkt voor gebruikers en wat het de klant en het bedrijf gaat kosten.

Buiten Zeeland wordt gesproken over buitengebied wanneer de aansluitkosten groter of gelijk zijn aan € 1.500- per aansluiting. In Zeeland zijn de aansluitingen tot € 5.000,– veelal door DELTA aangesloten. DELTA noemt dan ook aansluitingen die duurder zijn dan € 5.000,– buitengebied. Het gaat bijvoorbeeld om boerderijen die een aantal kilometer van ons digitale netwerk liggen. Voor deze buitengebieden zoekt DELTA naar betaalbare oplossingen.

Naast mogelijkheden voor financiering onderzoekt DELTA alternatieve technieken zoals het nieuwe draadloos Docsis. Ook 4G is één van de opties die wordt onderzocht.