Kabelaar Delta zorgt voor interactieve diensten bij Omroep Zeeland

Kijkers van programma’s van Omroep Zeeland via de kabelaar Delta kunnen vanaf heden via de rode knop op de afstandsbediening meer Zeeuws nieuws en extra afleveringen oproepen.

Rode knop

Met een druk op de rode knop start de onlangs door Omroep Zeeland en DELTA gelanceerde smart-tv app op het Portaal van Zeeland (kanaal 12) en komt de extra informatie in beeld. DELTA is de eerste Nederlandse distributeur die deze functionaliteit via het HbbTV-signaal aanbiedt bij een regionale omroep. Om de extra informatie onder de rode knop bij programma’s van Omroep Zeeland te kunnen ontvangen is naast verbinding met het internet een digitaal basisabonnement van kabelaar Delta nodig.

Smart-tv’s

Smart-tv’s maken automatisch verbinding met het internet en accepteren normaal gesproken het hbb-signaal. Gebeurt dat niet automatisch dan kan deze functie via de instellingen op de tv ‘aan’ worden gezet. Kijkers zonder smart-tv kunnen via een decoder met het internet verbonden zijn. Deze decoder moet dan wel HbbTV-signalen doorlaten. Niet elke decoder is namelijk geschikt voor HbbTV-doorgifte. Het gebruik van HbbTV is niet mogelijk bij analoge televisie.

HbbTV

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie. Met deze optie kunnen omroepen en andere aanbieders van content interactiviteit aan het televisiekanaal toevoegen. HbbTV combineert tv-kijken met internetdiensten, om zo een nieuwe laag over het traditionele tv-kijken te leggen. Via het tv-signaal wordt extra informatie meegezonden, die door het televisietoestel aanvullende gegevens van het internet.

Portaal van Zeeland

Omroep Zeeland en Delta presenteerden eind vorig jaar een Omroep Zeeland-app voor het Portaal van Zeeland, op kanaal twaalf van Delta Digitale TV. Om die te gebruiken moeten kijkers eerst naar het Portaal zappen. Dat hoeft niet meer als mensen naar Omroep Zeeland TV kijken. Dan volstaat een druk op de rode knop.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.