Kabelaar SKP Pijnacker verglaast netwerk in fasen

Kabelaar SKP (Stichting Kabeltelevisie Pijnacker) zal gefaseerd haar bestaande coax-netwerk omzetten naar glasvezel.

Glasvezel

Momenteel is de kabelaar bezig in Pijnacker-Noord om het bestaande coax-netwerk te vervangen door glasvezezel. Bestaande 3-in-1-abonnementen worden dan omgezet naar nieuwe glasvezelabonnementen aangezien de coax-verbinding naar de meterkast na de verglazing niet meer werkt. Via het coaxnetwerk levert de kabelaar uit Pijnacker snelheden tot 150/60 Mbit/sec download/upload, via het glasvezelnetwerk is deze snelheid maximaal 500 Mbit/sec download/upload geleverd.

Abonnementen

De prijzen van deze glasvezelabonnementen (Kristal/Briljant/Diamant) zijn duurder dan de abonnementen op het coax-netwerk maar bieden ook hogere snelheden. Abonnees kunnen tijdens de bestaande contractperiode gebruik maken van de diensten op glasvezel tegen de bestaande tarieven.

Glasvezel

Het “verglazen” van het coax-netwerk door SKP wordt gefaseerd uitgevoerd. “Om te voorkomen dat het kabelnetwerk in Pijnacker onnodig snel wordt afgeschreven en  om ervoor te zorgen dat de tarieven voor de abonnees aantrekkelijk blijven, heeft SKP ervoor gekozen om niet in één keer een miljoeneninvestering te doen maar de komende jaren geleidelijk te verglazen. Dit betekent niet dat Pijnacker achter de feiten aanloopt. Coax is de komende jaren nog prima in staat om op snelheid te concurreren met glasvezel en bovendien is zo’n 90% van het totale netwerk al ‘in glas’ uitgevoerd.”, aldus de kabelaar.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouwprojecten wordt dit direct tot aan de voordeur gelegd en daar waar in Pijnacker de straat opengaat voor werkzaamheden, bekijkt SKP of er direct voorbereidingen kunnen worden getroffen voor het aanleggen van glasvezel zodat op termijn de straat en voortuinen niet opnieuw open hoeven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.