Kabelaar SKP uit Pijnacker komt toch weer met mobiele app

Kabelaar Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP uit Pijnacker is toch weer gestart met het aanbieden van een app voor smartphone en tablet.

Eerder gestopt met de dienst

De kabelaar besloot in 2016 nog te stoppen met het aanbieden van een app omdat er weinig gebruik gemaakt werd van de dienst. Sinds kort biedt de aanbieder uit de Zuid-Hollandse gemeente de SKP iTV-app aan. De applicatie is gratis beschikbaar voor Alles-in-1-abonnees en abonnees die zowel televisie als Internet afnemen bij de aanbieder.

Functionaliteit

De SKP iTV app voor tablet en smartphone biedt de mogelijkheid om live televisie te kijken en daarnaast ook interactieve functies zoals begin gemist, opnemen en programma’s terugkijken. Momenteel beschikt de app over de mogelijkheid om 32 televisiezenders te bekijken. Dit aantal wordt in de toekomst verder uitgebreid. Daarnaast kunnen ook een beperkt aantal radiozenders worden beluisterd middels de applicatie.

Casten

Het is nog niet mogelijk om de diensten te gebruiken via de computer. De aanbieder verwacht dat deze mogelijkheid vanaf komende zomer beschikbaar komt. Vanaf de komende zomer wordt het mogelijk om beelden te casten naar een televisie via bijvoorbeeld de Chromecast of Apple TV.

Meer informatie over de app vind je hier. De app is beschikbaar voor zowel Android als Apple’s iOS.