Kabelaar SKV breidt HbbTV aanbod uit

coaxkabelKabelaar SKV uit Veendam breidt het aantal tv-kanalen waarbij HbbTV wordt aangeboden uit. Behalve NPO, SBS6, Net5 en Veronica zijn nu ook de Duitse zenders ZDF, 3sat, Pro7 en Sat1 voorzien van het HbbTV-signaal.

“In 2015 wordt gekeken of er meer zenders inclusief het HbbTV signaal doorgegeven kunnen gaan worden”, aldus de kabelaar in een persbericht. HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie. Dit is een zogenaamde “open standaard” die televisie combineert met interactieve internetdiensten. Het digitale tv-signaal dat via bijvoorbeeld de kabel wordt ontvangen kan zo verrijkt worden met extra informatie. Voor de ontvangst van HbbTV is wel een geschikte televisie noodzakelijk.

Duitsland loopt voorop met de HbbTV-techniek. In Duitsland wordt deze vorm van teletekst door nagenoeg alle grote omroepen ingezet en wordt het door consumenten veelvuldig gebruikt. De Duitse publieke omroep ARD lanceerde HbbTV al in 2010 op de IFA in Berlijn. Met name de Mediathek – de Duitse versie van Uitzending Gemist – is bijzonder populair.