Kabelaar SKV verhoogt snelheid glasvezelpakket naar 600 Mbit

Stichting Kabelnet Veendam (SKV) verhoogt de maximale snelheid van haar internetpakket via glasvezel naar 600 Mbit/sec download en upload. “SKV biedt daarmee veruit de hoogste internetsnelheid in de gemeente Veendam aan tegen uiterst scherpe tarieven.”, aldus de kabelaar in een persbericht.

Upgrade

Iedere glasvezel abonnee van SKV kan zijn abonnement upgraden naar de maximumsnelheid van 600 Mbit/s. De snelheid wordt alleen behaald als de computer, gameconsole of  smart-televisie via een LAN-kabel met het netwerk van SKV is verbonden en niet via een draadloze verbinding. De draadloze protocollen kunnen de aangeboden snelheid in veel gevallen niet aan.

Alleen op glasvezelnetwerk

De kabelaar kan de nieuwe snelheid niet aanbieden aan abonnees die nog zijn aangesloten op coax-kabel. “Zij moeten nog even geduld hebben. We willen uiterlijk volgend jaar al onze abonnees aangesloten hebben op glasvezel.”, aldus de kabelaar uit Veendam. Via de coax-kabel wordt een maximale snelheid van 200 Mbit download en 100 Mbit upload aangeboden.

Veendam

Stichting Kabelnet Veendam heeft ongeveer 11.000 aansluitingen in de gemeente Veendam. Rond eind 2011 is het bedrijf begonnen met het aanleggen van een glasvezel-verbinding tot de deur door de hele gemeente Veendam. Deze operatie moet volgend jaar zijn afgerond. Naast internet biedt de kabelaar ook radio, televisie en telefoniediensten via haar netwerk.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.