Kabelaar Texel komt met pakket voor recreatiebranche

glasvezelKabeltex, de kabelaar op het eiland Texel is bezig haar netwerk volledig te voorzien van glasvezel. Via dit glasvezelnet zal straks ook analoge en digitale televisie worden doorgegeven waarbij er rekening is gehouden met het toerisme op het eiland.

Kabeltex heeft gekozen voor het realiseren van Ethernet to the Home (EttH) aansluitingen. Vanuit de eindversterkerkast kunnen hiermee over de bestaande coaxkabel, snelheden tot 100 Mb/s symmetrisch worden gehaald.”Als klanten nog sneller internet willen, krijgen ze glasvezel in de woning,” aldus dhr. Drijver, directeur / eigenaar van Kabeltex. Ook alle nieuwe woningen worden vanaf nu met glasvezel aangesloten.

Televisie voor recreatiebranche
Ook het analoge en digitale televisiepakket wordt over het glasvezelnetwerk doorgegeven. Kabeltex heeft hierbij een unieke oplossing omdat het twee afzonderlijke TV-pakketten doorgeeft. Een hiervan is bedoeld voor de consumenten en een tweede is specifiek samengesteld voor de recreatiebranche. Om dit signaal te kunnen verdelen is gekozen voor zogenaamde optische splitters  Het omsteken van de glasvezelaansluiting van de ene splitter naar de ander bepaalt welk TV-pakket wordt doorgegeven.

Na een succesvol project op Vakantiepark “De Krim”, waarbij 500 bungalows zijn aangesloten op glasvezel, is Kabeltex helemaal klaar voor de verdere uitrol binnen haar verzorgingsgebied. Het nieuwe kabelnetwerk kan probleemloos voorzien in de groeiende vraag naar hogere bandbreedtes bij zowel consumenten als bedrijven op Texel.

Meer informatie over het glasvezelnet van KabelTex vind je via: hemmink.nl