Kabelaar Ziggo komt in 2019 met 4K-Mediabox

Kabelaar Ziggo komt in 2019 met een nieuwe Ziggo Mediabox die ook 4K- en HDR-video ondersteunt. De nieuwe ontvanger werd vanmiddag gepresenteerd.

Horizon 4

De nieuwe ontvanger met de naam Horizon 4 is gemaakt in opdracht van Liberty Global en zal naast Nederland ook worden gebruikt bij bedrijven van Liberty Global in Zwitserland en België. Later zal de box ook in andere Europese landen worden ingezet.

4K

De Horizon 4 ondersteunt 4k- en hdr-video en kan overweg met Dolby Digital-audio. De afstandbediening heeft een microfoon voor spraakbesturing. De Horizon 4 heeft naast de nieuwe functionaliteiten ook nog eens een kleinere omvang en is volgens Liberty Global ook stiller en zuiniger dan de huidige versie.

Cloud

Het opnemen van programma’s gebeurd ook niet meer op een eigen harddisk maar wordt uitgevoerd in de cloud. Deze techniek wordt ook al toegepast door KPN met haar dienst Interactieve Televisie.

Testen

De nieuwe ontvanger wordt momenteel al getest door een kleine groep testgebruikers. Volgend jaar moet de Horizon 4 voor een breder publiek beschikbaar komen.

4K

Ziggo heeft qua 4K-aanbod momenteel een achterstand ten opzichte van concurrenten als KPN en Canal Digitaal. Kijkers met een Ultra HD / 4K-televisie kunnen voor het grootste aanbod van 4K-materiaal overigens terecht op Netflix.

Sociale media: