Kabelaar Ziggo maakt bezwaar over reclame KNIPPR

Kabelaar Ziggo heeft bij de Reclame Code Commissie bezwaar gemaakt over de televisiecommercial van de televisiedienst KNIPPR. De commissie heeft de kabelaar maar ten dele in het gelijk gesteld.

Nieuwe dienst

KNIPPR is een nieuwe televisiedienst die het mogelijk maakt om zonder televisie-abonnement maar met Internetverbinding te kijken naar een pakket aan televisiezenders. De dienst is eigendom van T-Mobile. In de commercial zijn drie personen te zien, die met kabels omwikkeld op een bank of een stoel zitten en kijken naar een groot, aan kabels hangend scherm waarop 25 beeldschermen met verschillende zenders tegelijk te zien zijn.

“Duurder”

De dienst KNIPPR onderscheidt zich ten opzichte van bestaande televisie-aanbieders als Ziggo omdat er meer keuzevrijheid zou zijn voor de klant. Naast een basispakket kan de klant zelf zijn eigen zenderpakket samenstellen. Ziggo geeft echter aan in haar argumentatie dat de dienst van T-Mobile voor veel klanten duurder kan uitvallen en geeft aan dat wanneer T-Mobile meer dan 100.000 klanten weet te binden aan haar dienst, ook KNIPPR volgens de Mediawet een basispakket moet gaan aanbieden. Wel zijn er plannen vanuit de overheid om meer keuzevrijheid te bieden en op termijn het basispakket van minimaal 30 zenders af te schaffen.

“Geen vergelijk”

Ziggo maakt bezwaar tegen de commercial van KNIPPR omdat deze commercial volgens de kabelaar vergelijkende reclame, die niet voldoet aan de voor vergelijkende reclame geldende regels, betreft. Ziggo acht de vergelijking die naar haar mening wordt gemaakt met Ziggo en de door haar aangeboden (kabel)televisiedienst “niet objectief, onvolledig, onjuist, misleidend en onnodig denigrerend.”.

De Reclame Code Commissie geeft in haar besluit aan dat KNIPPR niet duidelijk aangeeft dat er een Internetverbinding, in welke vorm dan ook, nodig is om van de dienst gebruik te maken. T-Mobile heeft inmiddels aangegeven dat in de nieuwe versie van de commercial er een extra tekst in beeld wordt gebracht waarin staat de Internet-toegang nodig is om van de dienst gebruik te maken. Op overige punten wordt Ziggo in het ongelijk gesteld. De hele uitspraak is te lezen via de website van de Reclame Code Commissie.

Video:

Reclame KNIPPR

https://www.youtube.com/watch?v=22rEa4lsLGA

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.