Kabelaars DELTA en Ziggo koppelen WifiSpots

Klanten van Zeeuwse kabelmaatschappij DELTA hebben vanaf vandaag op heel veel locaties buiten de provincie Zeeland toegang tot draadloos internet via de meer dan twee miljoen WifiSpots van Ziggo. Na de zomer kunnen Ziggo klanten op hun beurt de ruim 33.500 WifiSpots van DELTA gebruiken in de provincie Zeeland.

Aanvullende netwerken

Kabelaar DELTA is alleen acties in de provincie Zeeland, kabelaar Ziggo is in grote delen van Nederland actief behalve in de provincie Zeeland. De netwerken vullen elkaar derhalve prima aan. “Door ons draadloos netwerk op een slimme manier met dat van Ziggo te verbinden, heb je op veel plaatsen in Nederland onbeperkt en zonder extra kosten toegang tot het internet via wifi.”,aldus DELTA in een persbericht.

Instellen via persoonlijke pagina

Voorwaarde om gebruik te kunnen maken van WifiSpots is dat klanten hun eigen Wifispot ‘aan’ hebben staan, dat is de standaardinstelling. Klanten die via de Persoonlijke Informatie Pagina hun WifiSpot hebben ‘uitgezet’ kunnen zelf geen gebruik maken van WifiSpots. Klanten die nog geen Wifi-modem van DELTA, maar wel een internet abonnement van DELTA/ZeelandNet en een eigen wifi-router hebben, kunnen ook gebruik maken van draadloos internet via WifiSpots.

Klanten van DELTA die Ziggo WifiSpots willen gebruiken moeten per apparaat eenmalig inloggen bij een Ziggo Wifispot. Daarna zijn ze automatisch verbonden bij alle Ziggo Wifispots. De inloggegevens hiervoor zijn te vinden op de Persoonlijke Informatie Pagina (PIP) op ZeelandNet/PIP.

Op de website van DELTA zijn verdere instructies te vinden over de WifiSpots.