Kabelnoord voert wijzigingen in aanbod digitale televisie door

Kabelnoord voert met ingang van maandag 12 september een aantal wijzigingen door in diverse digitale televisiepakketten.

Omrop Fryslân in HD-kwaliteit

In het digitale basispakket van de kabelaar wordt de zender BBC First toegevoegd. De zender met BBC-series zal alleen in HD-kwaliteit worden uitgezonden bij de kabelaar. Daarnaast zal ook de regionale omroep Omrop Fryslân TV alsmede VRT Een, VRT Canvas, BBC One, BBC Two en National Geographic Channel in HD-kwaliteit beschikbaar komen.

Regionale omroep in HD

Met het toevoegen van de regionale omroep Omrop Fryslân TV gaat een wens voor de regionale omroep in vervulling. De regionale omroepen in Nederland hebben al langer aangegeven dat zij graag in HD-kwaliteit willen gaan uitzenden. Zo gaat ook aanbieder KPN de regionale omroepen in HD-kwaliteit aanbieden binnenkort.

Pluspakketten

In het pluspakket ‘Avontuur’ (4,95 euro per maand) worden de televisiezenders Outdoor Channel HD, Nashville TV, Arte HD en Luxe TV HD worden toegevoegd. Daarnaast zullen History Channel en Travel Channel ook in HD-kwaliteit worden aangeboden. Het pluspakket ‘Familie’ (4,95 euro per maand) worden de televisiezenders KlipkarTV, Mezzo Live HD, Brava HD en Animal Planet in HD-kwaliteit toegevoegd. Het pakket ‘Internationaal’ (2,95 euro per maand) wordt uitgebreid met de Duitse televisiezenders VOX, Super RTL en nTV en de France nieuwszender France 24.

HD-kwaliteit

Klanten van Kabelnoord die nog beschikken over een digitale ontvanger die alleen standaardkwaliteit kan weergeven kunnen een aantal van de toegevoegde zenders niet ontvangen omdat bij een aantal zenders alleen het HD-signaal wordt aangeboden. De wijzigingen worden in de nacht van zondag op maandag doorgevoerd.

De nieuwe zenderlijst is te vinden via de website van de kabelaar. Kabelnoord is actief in Noordoost Friesland en heeft haar hoofdkantoor in Dokkum. De kabelaar biedt diensten aan via zowel de coax- als glasvezelkabel.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.