Kamervragen over niet werkende app NPO op smart-tv

Er zijn Kamervragen gesteld aan minister Slob (media) over de NPO app die niet werkt op oudere smart-tv’s.

Ondersteuning

Uit onderzoek van de Consumentenbond werd onlangs bekend dat apps van onder andere de NPO en FOX Sports op veel oudere smart-tv’s niet meer werken. Bijna de helft van de klachten gaat over relatief nieuwe televisies van 3 tot 5 jaar oud. 42% van de klagers mist de NPO-app NPO Start.

Fabrikanten geven aan dat de ondersteuning van apps ook te maken heeft met updates die worden aangeleverd vanuit de aanbieder. Zo zou de app van de NPO niet meer werken op televisies die ouder zijn dan 2014.

Kamervragen

Kamerlid Sneller (D66) heeft inmiddels Kamervragen gesteld over het ontbreken van ondersteuning voor de NPO-app op oudere smart-tv’s. Het Kamerlid vraagt aan minister Arie Slob (Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) onder andere of de NPO het besluit om oudere televisies niet meer te ondersteunen kan toelichten.

Daarnaast is het Kamerlid van D66 benieuwd hoeveel kijkers getroffen zijn door het niet meer beschikbaar maken van de app op de oudere smart-tv’s. Sneller is ook benieuwd of de minister een oplossing kan bieden voor de getroffen kijkers.

De kamervragen van Joost Sneller vind je hier.