Kamervragen over storing digitale televisie Ziggo

coaxkabelHet CDA en de PvdA in de Tweede Kamer hebben het kabinet vragen gesteld over de slechte ontvangst van televisiezenders bij kabelmaatschappij Ziggo.  Dit bericht de regionale omroep RTV Utrecht op haar website. Sinds de fusie van het bedrijf met UPC klagen veel mensen over strepen of blokken in het scherm of het helemaal wegvallen van het tv-signaal.

Vooral regionale omroepen hebben last van de slechte ontvangst. Bij RTV Utrecht en Omroep West zijn de afgelopen weken een paar honderd meldingen binnengekomen van televisiekijkers die de Utrechtse regionale omroep niet goed konden ontvangen.

CDA-Kamerlid Pieter Heerma wil nu van staatssecretaris Dekker weten of hij op de hoogte is van de problemen. De christendemocraat vraagt zich af of Dekker zich ook bewust is van de rampenzenderfunctie van de regionale omroep. Heerma vindt het daarom belangrijk dat het televisiesignaal in orde is. Verder vraagt Heerma ook aan Dekker om met Ziggo in gesprek te gaan om de problemen op te lossen. Zijn PvdA-collega’s Astrid Oosenbrug en Mohammed Mahandis sluiten zich daarbij aan. Ze vragen zich ook af waarom de rampenzenders zo’n slechte frenquentie hebben gekregen.

Storing
Op de website Hardware.info staat een duidelijk artikel over de mogelijke oorzaken van de storing op een aantal televisiezenders bij kabelaar Ziggo. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de mogelijke oplossingen voor de storing. Het vervanging van de bekabeling inhuis of nieuwe connectoren wil in veel gevallen al soelaas bieden.