Kamervragen over subsidie voor conference Youp van ’t Hek

Er zijn Kamervragen gesteld aan minister Arie Slob (Media) over de subsidie die BNNVARA heeft ontvangen voor de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek.

Subsidie

Vorige week werd bekend dat de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek heeft een subsidie gekregen van 43.000 euro voor de tv-registratie van Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep (CoBO Fonds).

Fonds

Het fonds heeft als doel podiumkunsten en televisie dichter bij elkaar te brengen, net als film en televisie. “Op het moment dat je samenwerkt met een podiumkunstinstelling kun je bij ons subsidie krijgen. Het gaat er niet om of die noodzakelijk is. Ik snap de discussie, maar die voeren we hier niet”, aldus directeur Jeanine Hage van het CoBo Fonds tegenover De Telegraaf.

Kamervragen

Tweede Kamerleden Antoinette Laan-Geselschap (VVD) en Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) hebben inmiddels Kamervragen gesteld over de uitgegeven subsidie door het fonds. De leden vragen onder andere aan minister Slob of hij bekend is met de situatie dat de oudejaarsconference van BNNVARA subsidie heeft ontvangen van het CoBO om de show te regisseren, naast de subsidie die de publieke omroep reeds ontvangt voor programmering.

Gesprek

Daarnaast vragen de Tweede Kamerleden aan de minister of het de bedoeling is dat de subsidiëring door het CoBO Fonds ook verleend wordt als de subsidie niet noodzakelijk is. De VVD-ers vragen ook de minister of hij in gesprek gaat met de NPO en het CoBo fonds over de uitgegeven subsidie.

De kamervragen zijn hier te vinden.