Kermis FM bestaat 10 jaar: radiozender ook via DAB+ te horen

Evenementenzender Kermis FM uit Tilburg viert deze editie haar 10-jarig bestaan en zal uitgebreid aandacht besteden aan deze mijlpaal. Nieuw is dit jaar is dat de radiozender in de regio Tilburg ook via DAB+ is te horen.

Podcast

Kermis FM zendt uit van 20 tot en met 29 juli aanstaande tijdens de Tilburgse Kermis. “Het belangrijkste is natuurlijk de kermis. Maar we willen deze jubileumeditie extra speciaal maken“, zegt Arno Leblanc, oprichter en hoofdredacteur van Kermis FM. Zo is nu al de podcast ‘10 jaar in Tilburg’ te beluisteren via de website van de radiozender. In 10 afleveringen wordt elk Kermis FM-jaar besproken.

Radio

De radiozender is ook dit jaar te horen op FM-frequentie 105.9 MHz in de regio Tilburg. Nieuw dit jaar is dat we ook via de digitale ether (DAB+) uitzenden. Er zal worden uitgezonden in de digitale ether in en deel van Noord-Brabant via een speciaal evenementenkanaal. Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via Internet.

Programmering

In de programmering zijn onder andere Lars Boele (100%NL), Rob Janssen (3FM) en Amber Brantsen (NOS) te horen. Ook Domien Verschuuren komt weer naar de stad waar hij is opgegroeid. De dj van NPO 3FM en binnenkort Qmusic, is al vanaf het begin jaarlijks te horen en komt dit jaar samen met zijn collega’s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. Ook is er veel nieuw talent en op woensdagmiddag komt Efteling Kids Radio langs.

Televisie

Nieuw dit jaar is de gloednieuwe teevee-talkshow Doorgedraaid. Dagelijks om 19.00 uur vanuit lunchroom Smeer ‘m in de Spoorzone, gepresenteerd door talenten Bas Menting en Nelleke Arnout. Huisband Klep Your Hands maakt live muziek en publiek is welkom. Doorgedraaid is het afstudeerproject van Roxanne Hazenberg (23), die Journalistiek studeert in Tilburg. De televisiezender van Kermis FM is te zien via Internet.

Facebook

Dit jaar maakt Kermis FM voor het eerst een programma live op Facebook. In Kermis Vandaag krijg je dagelijks om 21.00 uur een samenvatting van de dag.

Sociale media:

https://www.facebook.com/kermisfm/posts/2201960709832069