Kermis FM wil meer vrouwen op de radio

microfoonIn het lustrumjaar van evenementenzender Kermis FM uit Tilburg, wil de zender zich nog meer inzetten in het opleiden van vrouwelijke radiomakers. “Volgens mij zijn er genoeg geschikte vrouwen en dat gaan we bewijzen” , zegt Kermis FM voorzitter Arno Leblanc naar aanleiding van de uitspraken van Radio 2 zendmanager Kees Toering.

 

In een interview zei Toering wel vrouwen op zijn zender te willen, maar geen geschikte kandidaten te kunnen vinden. “Hij hoeft tussen 19 en 28 juli alleen maar te luisteren naar Kermis FM en hij kan scouten voor vrouwelijke radiomakers”, zegt Leblanc. “We laten ieder jaar zoveel mogelijk amateurs proeven aan het radiovak en ik weet zeker dat er genoeg talent voorbijkomt. Naast programmamakers hebben we ook erg goede vrouwelijke verslaggevers binnen onze stichting rondlopen.”

Kermis FM werkte de afgelopen vier jaar bovendien samen met verschillende professionele toppers. “Dames als Roosmarijn Reijmer, Fleur Wallenburg, Astrid de Jong, Jantien van Tol, Marijke Roskam, Chantal Quack en Simone Wijnands zijn met plezier aangeschoven in de studio en maakte prachtige radio waar onze luisteraars positief op reageerden.” De radiosterren hielpen daarnaast met het opleiden van de amateurs. “De groeispurt die deze onervaren radiomakers in tien dagen maken, is onvoorstelbaar”, stelt Leblanc.

Volgens Toering zijn er niet alleen geen geschikte vrouwen voor prime-time Radio 2, ze zouden daarnaast weinig interesse hebben in het vak. Een stelling die Leblanc tegenspreekt: “De dames bij Kermis FM, zijn minstens zo geïnteresseerd in radio maken als de mannen.”