Kijkcijfers: Meer dan 400.000 kijkers voor ‘El Clásico’ op Ziggo Sport

Meer dan 400.000 voetballiefhebbers wisten gisteren de gratis sportzender Ziggo Sport te vinden voor de voetbalwedstrijd Real Madrid – FC Barcelona. Dit blijkt uit de kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Ziggo Sport

De wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona was het eerste grote sportevenement dat op de nieuwe sportzender op prime-time werd uitgezonden. De voorbeschouwing op de wedstrijd wist tussen 140.000 – 165.000 kijkers te trekken. De wedstrijd zelf trok 403.000 kijkers, wat goed is voor een marktaandeel van 7,4 procent.

Ziggo Sport haalde zaterdag als geheel een marktaandeel van 3,2 procent en hield hiermee zenders als RTL5, RTL7, RTL8, NET5, Veronica en SBS9 achter zich. Ziggo Sport is het nieuwe gratis sportkanaal van kabelaar Ziggo dat exclusief te zien is voor abonnees van de kabelmaatschappij.

‘Ik hou van Holland’

‘Ik Hou Van Holland’ (RTL4) was zaterdagavond het best bekeken programma met iets meer dan 2 miljoen kijkers, gevolgd door het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1. Ook de samenvattingen van het voetbal uit de Eredivisie op NPO 1 trok veel kijkers: iets meer dan 1,5 miljoen.

Een compleet overzicht van de kijkcijfers is te vinden via: http://www.kijkonderzoek.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.